HUR MÅNGA KAMERA OBJEKTIV ÄR FÖR MÅNGA?

Kamera objektiv

Jag har fått en massa frågor på senaste tiden om vilka kamera objectiv som är bra att ha och, ”behöver man verkligen så många som man har sett?”. Detta kav mig insperation att skriva det här inlägget, ge mina åsikter och förhoppningsvis hjälpa till att göra det lättere för er som är nya till fotogrfi.

Jag kan börja mem att namna att det här inte är en ovanlig eller ny fråga, debatten om hur många kamera objektiv som är för många har varit en stor och återkommande fråga bland fotografer, även proffisionella under en längre tid. Å ena sidan ger flera objektiv möjligheten att fånga olika typer av bilder och ger möjlighet till mycket ett mer kreativt uttryck i ditt arbete. Å andra sidan kan det vara besvärligt och väldigt dyrt att bära runt många objektiv. Så vad är mina åsikter kring detta?

I allmänhet känner jag att det är subjektivt vad som är för många objektiv att ha att ha. Det beror verkligen på vilken typ av fotografering du oftast gör och vilken typ av foton du gillar att ta. Om du är en amatörfotograf som bara vill ta några bilder vid enstaka tillfällen bör det räcka med ett eller två objektiv. Om du däremot är seriös om fotografering och ofta fotograferar under varierande förhållanden eller stilar kan det vara nödvändigt att ha flera objektiv.

Jag skulle rekomendera ett mångsidigt startobjektivkit för nybörjare. Det innehåller vanligtvis ett vidvinkelobjektiv (för landskap), ett porträttobjektiv (för porträtt) och ett zoomobjektiv (för närbilder). När dina färdigheter som fotograf utvecklas och du börjar specialisera dig på vissa områden, till exempel sport- eller djurfotografering, kan det bli nödvändigt att lägga till ytterligare objektiv till ditt kit.

När du investerar i ytterligare objektiv är det dock viktigt att först tänka på kvalitet före kvantitet. Ett billigt kit med 3 olika billiga objektiv ger inte nödvändigtvis bättre resultat jämfört med 1 högkvalitativt objektiv som gör allting bra.

Så för att sammanfatta mina åsikter kring det här. När du ska avgöra hur många kamera objektiv som är för många i en viss situation är det viktigt att väga dina egna behov och önskemål mot de praktiska överväganden som nämns ovan. Att ha ett omfattande urval av utrustning kan öppna upp oändliga möjligheter till kreativt uttryck, men det blir också mer komplicerat när det är dags att ställa in och transportera. I slutändan handlar det om att hitta den rätta balansen mellan att ha tillräckligt med utrustning utan att kompromissa med det praktiska eller sträcka dig ekonomiskt längre än vad du tänkt dig! Love Stina!