FÖRSTA GÅNGEN JAG VAR FOTOGRAF PÅ ETT BRÖLLOP!

Bröllopsfotograf

Jag kommer aldrig att glömma första gången jag blev tillfrågad att vara fotograf på ett bröllop. En vän till familjen skulle gifta sig och de visste att jag älskade fotografering så de bad mig att göra det som deras bröllopsfotograf. Det var en sådan ära – och lite av en utmaning! – men jag älskade varje minut av det. Här är vad jag lärde mig av min första gång som bröllopsfotograf samt den upplevelsen som fick mig att fortsätta med det.

Förberedelser är nyckeln

Kvällen före bröllopet såg jag till att min kamera var fulladdad och att jag hade gott om minneskort till hands. Jag tog mig också tid att gå runt på platsen så att jag på den stora dagen skulle veta exakt var jag ville ta bilder på brudparet. Det visade sig att denna förberedande genomgång var ovärderlig; på bröllopsdagen kunde vi snabbt och effektivt flytta oss från en plats till en annan utan att förlora någon tid. Förberedelser är nyckeln för alla fotografer, oavsett hur erfaren man är.

För det andra, var alltid redo för allt

Oavsett hur mycket du förbereder dig kommer det alltid att dyka upp saker som du inte hade räknat med. På bröllopsdagen fick en av brudgummens bror matförgiftning och var tvungen att gå under mottagningen! Tack och lov kunde jag hoppa in och hjälpa till med det som han var ansvarig för tills han mådde bättre och kunde komma tillbaka. Som fotograf måste man vara beredd på allting!

Slutligen, ha kul!

Detta var förmodligen den viktigaste läxan jag lärde mig av min första gång jag fotograferade ett bröllop. Ja, det är viktigt att vara professionell och ja, det är viktigt att vara förberedd – men i slutändan är du där för att fira ett glädjande tillfälle! Så ta dig tid att roa dig, dansa tillsammans med gästerna under mottagningen och verkligen insupa den glada atmosfären. Dina bilder kommer att spegla ditt goda humör och blir desto bättre för det!

Att fotografera ett bröllop är både en ära och en utmaning – men det är definitivt något som alla fotografer kan ta sig an! Med ordentliga förberedelser, ett öppet sinne och en bra attityd kommer du att vara säker på att fånga vackra bilder som brudparet kommer att uppskatta för alltid.

Love Stina