BRÖLLOP, DOP, BEGRAVNING

Livet

Det är bara konfirmation som saknas denna vecka sedan har jag deltagit eller planerat cermonier från begravning, dop till bröllop. Att få vara med och dela någons glädje eller sorg i livet gör att man får en speciell relation till varandra. Man knyter starka osyliga band för man har tillsammans delat en viktig cermoni i livet.

Jag var på en vacker begravningscermoni i fredags när en av mina allra närmsta väninnor begravde sin mamma. Vissa av deltagarna hade jag inte sett sedan min väninnas bröllop och vissa kände jag inte alls. Att sedan stå sida vid sida och dela sorg ger en känsla som är svår att beskriva, man kommer varandra så oerhört nära in på livet. När min väninna gick upp för att läsa sitt begravningstal brast det för det flesta av oss deltagarna, med tydlig men ändå skör stämma berättade hon om sin starka, levnadsglad och vackra mamma som alla hade inspirerat oss på olika sätt.

Idag har jag varit ute på Flatön och träffat en ung härlig familj som planerar att både gifta sig och döpa sin dotter samma dag. De sprudlade av lycka och närhet till varandra, med iver och intensitet har vi börjat planera deras stora dag i Maj och miljön där de har valt att gifta sig är så vacker som tagen ur en skärgårdsdröm.

Livet innehåller tvära kast för oss alla men att få vara en del av någons viktiga stund ger kraft och insikt att våga älska livet fullt ut!

Love!

Stina

Posted in Okategoriserade